Siirry suoraan sisältöön

Litecoin – Kurssin ennustaminen vuosille 2022–2030

Litecoin – Kurssin ennustaminen vuosille 2022–2030

Litecoin on ollut jo vuodesta 2011 asti yksi kiinnostavimmista ja merkittävimmistä kryptovaluutoista. Kun Bitcoin sai alkunsa kaksi vuotta aiemmin, niin Litecoin oli yksi sen ensimmäisistä haastajista. Niinpä ei tule yllätyksenä, että valuutta on yhä yksi eniten kaupattuja ja arvoltaan suurimpia valuuttoja. Litecoinin kunnianhimoisena tavoitteena oli tehdä sama minkä Bitcoinkin teki, mutta vielä paremmin. Jotta tulevien vuosien kurssin ennustaminen onnistuisi helpommin, on syytä perehtyä myös hieman edeltäneiden vuosien vaiheisiin.

Litecoin on rakennettu pitkälti Bitcoinin periaatteiden ja ideoiden mukaisesti. Se perustuu samaan lohkoketjuun, kun Bitcoin, ja noudattaa myös Proof of Work -protokollaa. Bitcoinin tavoin se on louhittava valuutta. Litecoin kurssi on muiden kryptovaluuttojen kurssien tavoin vaihdellut suuresti koko sen olemassaolon aikana. Mukaan on mahtunut niin suuria nousuja kuin jyrkkiä laskuja.

Litecoinin ja Bitcoinin erot

Kuten jo heti alkutekijöiksi mainitsimme, Litecoinilla ja Bitcoinilla on paljon yhteistä. Kahdella valuutalla on kuitenkin myös eroavaisuuksia, joihin perehtymällä myös valuuttojen kurssien vaihtelut on helpompi ymmärtää.

Bitcoin oli ensimmäinen kryptovaluutta. Tämän vuoksi siitä tuli myös sijoittajien ja kuluttajien silmissä lähes synonyymi kryptovaluutalle. Etumatkansa turvin Bitcoin kasvoi muita kryptovaluuttoja merkittävämmäksi ja arvokkaammaksi valuutaksi.

Bitcoinin arvonnousu oli niin hurjaa, että valuutta vakiinnutti nopeasti asemansa sijoituskohteena, jonka arvon nousua voitiin odottaa luottavaisin mielin. Arvon noususta johtuen valuutta kuitenkin menetti asemansa vaihdannan välineenä, ja tuotteiden tai palveluiden ostaminen Bitcoineilla olisi nykyisin täysin järjetön teko.

Litecoin sen sijaan on pyrkinyt alusta asti välttämään sijoituskohteen kohtalon, ja vakiinnuttamaan asemansa kaupankäynnin välineenä. Tähän on pyritty esimerkiksi valuutan skaalaukseen ja transaktioiden sujuvuuteen panostamalla.

Litecoin kurssi ennen vuotta 2022

Litecoinin ensimmäinen todella merkittävä arvonnousu nähtiin vuoden 2017 loppupuolella. Vielä saman vuoden alkupuolella yhden Litecoinin hinta oli noin kolme euroa. Loppuvuodesta kurssi oli noussut käsittämättömän suureksi, ja yhden Litecoinin hinta oli noin 260 euroa.

Vuoden 2017 huippulukemista valuutan kurssi kuitenkin laski enemmän tai vähemmän tasaisesti vuoteen 2019 asti. Tästä noin vuoden ajan eteenpäin kurssi nousi ja laski ilman mittavampia mullistuksia. Seuraava massiivinen nousu nähtiin vuoden 2020 loppupuolella. Tuolloin alkanut jyrkkä nousu huipentui seuraavan vuoden toukokuussa, kun yhden Litecoinin hinta oli peräti 285 euroa. Viimeisen vuoden aikana kurssi on kuitenkin laskenut taas, ja toukokuussa 2022 kurssi oli enää noin 57 euroa.

Suuret muutokset valuutan arvossa eivät ole Litecoinille leimallisia ominaispiirteitä, vaan kaikki kryptovaluutat ovat suuren volatiliteetin valuuttoja. Niiden arvo siis vaihtelee nopeasti ja suurissa määrin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on niin uusi ilmiö rahatalouden historiassa, ettei esimerkiksi poliittisten tapahtumien vaikutuksia kurssiin vielä osata ennustaa.

Litecoin – Arvo tulevaisuudessa

Vuosikymmen on pitkä aika. Erityisen pitkä aika se on sellaisen ilmiön elämässä, joka on saanut alkunsa vasta toinen vuosikymmen aikaisemmin. Niinpä Litecoinin arvon ennustaminen vuoteen 2030 asti on erittäin vaikeaa.

Kurssin muutosten ennustamisen vaikeus johtuu monista tekijöistä:

  • Talouden ja politiikan käänteiden ennustaminen on vaikeaa.
  • Talouden ja politiikan tapahtumien vaikutukset kryptovaluuttoihin eivät vielä ole tutkittuja ja ymmärretty läpikotaisin.
  • Valtiot tai alueet voivat rajoittaa kryptovaluuttojen käyttöä valuuttana ja sijoituskohteena.
  • Tulevaisuuden teknologiset innovaatiot voivat vaikuttaa kryptovaluuttoihin ja niiden louhintaan tavoilla, jotka yllättävät meidät kaikki.
  • Yleinen mielipide kryptovaluutoista voi muuttua joko positiivisempaan tai negatiivisempaan suuntaan.
  • Yleistyykö Litecoin maksuvälineenä valuutan suunnitelmien mukaan?

Kuten edellä mainituista teeseistä voi päätellä, valuutan kurssi tulee muuttumaan yhteiskunnan eri osa-alueiden toimien seurauksena.

Huolimatta ennustamisen vaikeudesta, monet kryptovaluuttamarkkinoiden asiantuntijat ovat esittäneet hyvinkin yksityiskohtaisia ennustuksia Litecoinin tulevaisuudesta. Esimerkiksi Coin Price Forecast ennustaa vuoden 2022 toukokuussa, että Litecoin kurssi tulee nousemaan taas vuoteen 2030 mennessä. Heidän arvionsa mukaan Litecoinin arvo tuolloin on noin 300 dollaria. Myös monet muut kryptovaluuttoja ja niiden markkinoita analysoivat asiantuntijat ovat ennustaneet Litecoinille samanlaista kehityskulkua.

Onko nyt hyvä hetki sijoittaa Litecoiniin?

Koska Litecoinin arvon ennustetaan jopa kuusinkertaistuvan kuluvan vuosikymmenen aikana, niin moni potentiaalinen sijoittaja varmasti harkitsee Litecoinin ostamista.

Karu totuus kuitenkin on, että vuosikymmen on niin pitkä aika kryptovaluuttojen parissa, että ajalle on lähes mahdotonta tehdä tarkkaa ja paikkansa pitävää ennustusta. Kryptovaluuttojen arvo on heitellyt vuosien varrella mitä erilaisimmista syistä. Emme edes tiedä, mikä on seuraava tapahtuma tai ilmiö, joka saa aikaan kurssien nousut tai laskut. Tämän vuoksi pelkkien ennustusten perusteella Litecoiniin sijoittaminen ei kannata.

Litecoinia ei kuitenkaan kannata ohittaa olankohautuksella. Litecoin eroaa monista muista valuutoista sen takia, että sen kehitystyössä on pyritty löytämään keinoja kehittää kryptovaluuttojen käytettävyyttä myös yksityishenkilöiden ja yritysten välisessä kaupassa. Tämä seikka tekee Litecoinista aina kiinnostavan ja potentiaalisen sijoituskohteen. Lisäksi kryptovaluuttojen parissa työskentelevät yritykset antavat sille paljon painoarvoa.

Litecoin sopii sijoituskohteena sellaisille sijoittajille, joiden tilanne on pääosin vakaa, mutta he kaipaavat sijoitussalkkuunsa hajautusta.