Siirry suoraan sisältöön

Kryptovaluutat maksuvälineenä nettipeleissä

Tässä artikkelissa otamme katsauksen kryptovaluuttoihin nettipelaamisen ja peleissä tehtävien maksujen suorittamisessa. Kerrataan hieman ensin, että mistä kaikki aikanaan lähti liikkeelle maksuvälineiden monipuolistumisesta koskien. Vastaus on tottakai internetin saapuminen.

Historian havinaa

Internetin läpimurron jälkeen 2000-luvun alkupuolella ja sen jatkuvan suosion ja kasvun myötä aina tähän päivään asti, kaikki nykyajan maksuvälineet sekä maksutavat, joita tänä päivänä käytämme jokapäiväisessä arkielämässämme ovat monipuolistuneet ja kehittyneet aivan mullistuttavalla tavalla. Siinä missä ennen käytettiin valuuttana ja maksutapana pelkästään käteistä, niin kyseinen aikakausi on ollut lopullisesti ohi jo pidemmän aikaa, ja käteisen käyttö on vähentymässä nykyelämässä vuosi vuodelta tekniikan ansiosta. Tulevaisuus, joka on jo täällä tänään ja nyt on siirtymässä kovasti pelkästään digitaalisten maksutapojen suuntaan. Nykyään on tarjolla lukematon määrä erilaisia maksutapoja ja maksunvälittäjiä, ja tähän on myös nettipelejä tekevien yritysten täytynyt sopeutua vauhdilla, jotta nettipelaajilla olisi mahdollisimman monipuolinen valikoima maksuvälineitä talletusten, ostojen ja nostojen tekemiseen kaikilla erilaisilla nettipelien sivustoilla.

Tämä edellä kuvattu muutos maksutavoissa on loogista, sillä jos netissä pelejä pelaava henkilö löytää itseään kiinnostavan pelin ja sivuston, mutta ei kuitenkaan löydä itselleen sopivaa maksuvälinettä, niin suurella todennäköisyydellä kyseinen pelaaja saattaa hylätä kyseisen pelin ja sivuston, ja etsiä pelattavakseen jonkin toisen samankaltaisen pelin, joka tarjoaa hänelle sen maksuvälineen, mitä hän haluaa käyttää, ja tänä päivänä tuo maksuväline on monesti kryptovaluutat. Asiakkaiden menettämistä tuskin mikään liiketoimi haluaa, joten ymmärrettävästi kryptovaluutat maksuvälineinä ovat yhä suuremmassa määrin kasvamaan päin nettipelien keskuudessa.

Kryptovaluutat ja pelit

Kryptovaluuttojen kysynnän myötä myös peliteollisuus on monipuolistanut maksuvälineitään ja vaihtoehtojaan lisäämällä myös kryptovaluuttojen käytön maksutapana monilla eri pelisivustoilla. Kryptovaluuttojen suosion ja suuren kasvun takia myös online pokeri teollisuus on mukautunut tähän alati muuttuvaan tilanteeseen, ja nykyään netissä löytyy jo monia pokeripelisivustoja, joilla pelaajat voivat käyttää kryptovaluuttoja maksuvälineinä. Google ja muut internetin hakukoneet ovat ystäviäsi, mikäli haluat löytää tietoa näistä kyseisistä pokerisivustoista. On suositeltavaa valita jokin luotettava ja helppokäyttöinen pelisivusto.

Kryptopelisivustoilla pelaaminen tarkoittaa tottakai, että pelaaja omistaa jo entuudestaan jonkin verran jotain tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptoja voi ostaa monilta luotettavilta sivustoilta, jotka myyvät kryptovaluuttoja. Näihinkin sivustoihin on tottakai erityisen tärkeää tutustua tarkkaan, ja valita luotettava kauppapaikka. Hyvät kaupankäyntisivustot tarjoavat yleensä monipuolisesti erilaisia kryptovaluuttoja. Niissä voi myös usein säilyttää varallisuuttaan, eli ne voivat toimia myös lompakkoina kryptojen säilyttämistä varten. 

Sen jälkeen kun olet löytänyt luotettavan kauppapaikan kryptojen ostamiseen, ja tämän lisäksi kun olet löytänyt ja päättänyt, että mikä netin pelisivustoista, joka hyväksyy kryptot maksuvälineenä soveltuu sinulle parhaiten, niin olet valmis pelaamaan lempipelejäsi. Maksujen ja talletusten suorittaminen kryptovaluuttoja käyttäen ei ole yleensä sen monimutkaisempaa näillä sivustoilla, kuin minkään muunkaan maksutavan käyttäminen, eli kaiken pitäis olla suht sujuvaa ja vaivatonta, ja pelaamaan pääset nopeasti.

Pelien ostaminen kryptoilla?

Onnistuuko videopelien ostaminen nykyään kryptoilla? Kyllä. Netissä löytyy jo myös paljon sivustoja, joilla voit ostaa video ja nettipelejä käyttäen kryptoja valuuttoina. Eli kryptoja ei tarvitse käyttää pelkästään talletusten tekemiseen, vaan myös monenlaisten videopelien ja pelilahjakorttien ostaminen onnistuu. Lahjakortteja voit ostaa esimerkiksi Valve Softwaren Steam -pelipalveluun, Sonyn Playstation Storeen tai vaikkapa Blizzardin Battle.netin peleihin. 

Huomioi, että kaikilla edellä mainituilla sivustoilla et välttämättä voi käyttää kryptoja suoraan maksuvälineinä, vaan sinun tulee ostaa sinne lahjakortti toisesta pelikaupasta, kuten edellä selvitettiin. Kuten aina, niin tilanne eri maksuvälineiden suhteen elää kaiken aikaa, joten on hyvä pitää silmällä tilanteen mahdollista muuttumista tulevaisuudessa, ja mikäli kryptovaluuttojen suosio jatkaa edelleen kasvuaaan, niin luultavasti eri pelisivustot tulevat entisestään tukemaan kryptovaluuttoja lisää. 

Lisäksi kryptoilla voit hankkia vaikka peleihin liittyviä oheistuotteita, kuten vaikka t-paitoja ja muita pelien faneille tehtyjä tuotteita. Voit hankkia kryptoilla myös peliaikaa näistä nettikaupoista, mikäli esimerkiksi tykkäät pelata moninpelejä vaikka Microsoftin tai Sonyn nettipelien palveluissa.

Voitko ansaita kryptoja peleissä maksamisen sijaan?

Kyllä. Tällä hetkellä netissä on tarjolla myös joitakin videopelejä, joita pelaamalla pelaajat voivat ansaita erilaisia kryptovaluuttoja. Emme tässä artikkelissa lähde nimeämään mitään näistä peleistä tai sivuista, vaan jätämme tämän sinulle, eli lukijalle. Mikäli olet kiinnostunut tämän suuntaisista peleistä, etkä pelkästään halua käyttää kryptoja maksamiseen, niin tämä on mahdollista. Mutta kuten varmaan edeltä on jo tullut selväksi, niin tutustu tähän aiheeseen huolella lukemalla aiheesta enemmän, ja valitse luotettava sivusto. Internetin hakukoneet ja esimerkiksi YouTube voivat auttaa sinua paljon löytämään näitä pelejä, missä voit ansaita kryptoja itsellesi pelaamalla.

Yhteenvetoa

Toivomme, että tämä tietopaketti avasi hieman nykyistä tilannetta kryptojen käytön suhteen nettipeleissä. Hyviä pelihetkiä!